Csibe-Babuci
Csibe és Babuci
 
Bemutatkozó képek
 
 
Törzskönyveink
 
Más oldalaink
 
Barátaink
 
Köszöntő
 

 

  

Szeretettel köszöntünk minden kiskutyát, akinek ebben a hónapban van a születésnapja! A Köszöntőbe kitesszük szülinapos kiskutyák képét, ha elkülditek! SOK BOLDOGSÁGOT és sok-sok ajándékot drága barátaink! Nézzétek meg a különbözó hónapra jutó köszöntőnket!
 
 
 

A mi kutyáink születésnapja:

Csibe - május 31.

Kar093

Babuci - szeptember 8.

Panka - október 15. 

 

 

Sutyi - augusztus 20.

sutyi

Tücsök - szeptember 17.

Zsanka - október 15.

Kattints a képre, és felteheted kutyusod képét, születésnapját és a neki szóló köszöntődet!


 

 
Regisztrált vendégeink
 
Beszélgessünk!
 
Írjatok nekünk!
 
Ajándékok tára
 

Babuci harmadik karácsonya

BABUCI

 
KépTár
 
EmlékTár
 

arthur_gyertya

 

 
A Bichon Havanese
 
Havanese családfák
 

DÍJAINK

Amit nyertünk:

2010.

Isabotól:

 

  A díj feltételeinek teljesítését itt találod.

Az én jelöltjeim:

Fanta

Kati és a Macsekok

Judit

Murray

Napsi 

HoneyJen

Barbadosz

2009.

Fantától:

  

Annától:

 

 

 

Fanta jelölése alapján

A díjról részleteket itt találsz.

Az én jelöltjeim:

Napsi 

Kati és a Macsekok

Anna

Murray

Mazsi

2008.

Kreatív blogger díj:

Napsi jelölése alapján.

A díjról részleteket itt találsz.

Az én jelöltjeim:

Fanta

Kati és a Macsekok

Ravasztavasz

Judit

Murray

 

A Legjobb Weboldalak díj

Kati és a Macsekok jelölése alapján

A díjról részleteket itt találsz.

Az én jelöltjeim:

Fanta

 Napsi 

Napsi blogja

Isabo blogja

Luna blogja

Honlapverseny: Itt másodikak lettünk!

 

 

 

 
Hasznos sorok
 
Közérdekű linkek
 

csibebabuci

 

 
Kutyás lapok
 
Állatos lapok
 

 

 
Más kutyusok
 
Beagle-k
 
Francia bulldogok
 
Tacskók és mások
 
Westie-k
 
Yorkshire terrierek
 

havanese

Ha a képre kattintasz,

Havanese kutyusok

oldalait ismerheted meg. 

 
Havanese kutyusok
 
Más bichonok
 

Babuci

Csibe

Zsanka

Panka

 
És más kedvencek
 
Nyuszik
 
Lovak
 

Microchip készítette

csibebabuci

 

       

 
Havaneses fórumok
 
Puzzle
 
 
Fogjunk össze - értük
 
Az állatvédelemről
 
 
Érdekes oldalak
 
Segítő oldalak
 
 
Barátaink barátai
 
Tenyésztői oldalak
 

P4060054

CSIBE

 
Nekünk kedves volt
 
Fan-táblácskák Pötyitől

Ha a képre kattintasz,

mindegyik táblát láthatod.

 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
 
ElitTop
 

glitterfy060739534D

 

Ha rákattintasz, ránk szavazol

itt:


Napsi Toplista

 


LadyLuna Toplistája.

 Isabo Toplistája

 
Aniko Design Vilaga

 

 

és itt

(új)

Köszönet a szavazatokért!

 

 

 

 
 
Dorka link

 Spc777 Ganodermakávés lapja

 

 

 

 

 
 
Gyakori (kutya)panaszok

 

A kutya a fenekén szánkázik

A kutyáknak a (végbél) nyálkahártyájában párosával helyezkednek el a bűzmirigyeik. Ezek olyan faggyú- és illatmirigyek, amelyek váladékukat a végbélbe ürítik (amelynek átmérője egy-két centiméter). Az ember számára rendkívül kellemetlen szagú váladék arra szolgál, hogy a kutya ürülékét a jellegzetes illattal megjelölje. Normális körülmények között a belek ürítésekor a szilárd ürülék kimasszírozza a váladékot a végbélből. Azok a kutyák, akik elmélyülten tanulmányozzák mások ürülékét, képesek felismerni, ki hagyta ott a szagjelét.

A farok csóválása is hasonló hatással jár: a bűzanyag kimasszírozásával. A farok mozgatása közben a kutya egy „illatfelhőt” bocsát ki, amellyel a másik fél számára a saját egyéni szagjelét közli. Ilyenkor persze csak kismértékben kerül a váladék kibocsátásra, amelyet az ember még nem képes megérezni.

Ha azonban a végbél tasakja eldugul, akkor jelentkezik a kutyáknál a fenéken való szánkázás: a kutya a végbéltájékát a földhöz szorítva csúszkál ide-oda. A mirigyeket ilyenkor minden különösebb probléma nélkül kinyomja az állatorvos. Segít, ha a kinyomott mirigyeket kamillateával vagy valamilyen gyulladáscsökkentő folyadékkal lemossuk.

A kutyák kullancsossága és kullancs terjesztette betegségei 

A gazda a nyári hónapokban gyakran találkozik az állatán vért szívó kullanccsal, amitől a nem kellően tájékozottak megijednek, vagy föl sem ismerik azt. Pedig fontos, hogy az állattartó tisztában legyen ennek az élősködőnek a legfontosabb biológiai tulajdonságaival, az általa terjesztett betegségek leggyakoribb tüneteivel, és a kullancsok elleni védekezés lehetőségeivel, módszereivel.

A kullancsok a trópusi és a mérsékelt égövön világszerte előforduló ízeltlábúak. Számos fajuk van, Magyarországon is kb. 25. Az országon belül különösen sok van belőlük a Budai-hegységben, a Balaton-felvidéken, a Somogyban, erdős-bokros területeken szinte mindenütt föllelhetők. Megjelenhetnek akár kertekben vagy városi parkokban is. Váltivarú állatok, átalakulással fejlődnek. A nőstény a petéket a talajra, aljnövényzetre rakja. Az azokból kikelő hatlábú lárvák nyolclábú nimfává alakulnak, majd azokból lesznek a kifejlett kullancsok. A magyarországi fajok a háromgazdás kullancsok közé tartoznak, vagyis minden fejlődési alakjukban más melegvérű állaton élősködnek.

A kullancsok tavasztól őszig, az év melegebb időszakában aktívak, előfordulásukra leginkább akkor számíthatunk. A telet csak a kifejlett egyedek vészelik át. A kifejlett nőstény kullancsok csak egyszer szívnak vért, majd lerakják petéiket, és elpusztulnak. Hosszabb ideig, akár egy hétig is a gazdán tartózkodnak. Fejüket mélyen a bőrbe fúrják, erősen tapadnak. Fájdalmat nem okoznak, mert nyáluk szövetoldó anyagot tartalmaz, ami megkönnyíti, hogy mélyebb szövetrétegekbe hatoljanak.

A kullancsok számos betegség hordozói. Vírusokat, baktériumokat, egysejtű élősködőket juttathatnak egyik állatról (emberről) a másikra. Nálunk a leggyakoribb kutyabetegség, amit kullancsok visznek át egyik egyedről a másikra, a babeziózis. A fertőzés után 7-21 nappal jelentkeznek a tünetek: magas láz, elesettség, a nyálkahártyák (száj, kötőhártya) sápadtsága, sötét, kávébarna vizelet. A babéziák a vörösvérsejteket támadják meg, azok szétesését idézik elő. Emiatt a vér oxigénszállító képessége erősen csökken, illetve a vörösvérsejtekből kiszabaduló vérfesték (hemoglobin) a veséket súlyosan károsítja. Veseelégtelenség is bekövetkezhet. A hemoglobin bomlástermékei révén sárgaság jelentkezhet. A betegség megállapítása a kórelőzmény (kullanccsal való érintkezés), a fölsorolt tünetek és vérkenet vizsgálata alapján történik. Kezelése részben az élősködők gyógyszeres elpusztításából, másrészt a következmények megszüntetéséből áll. A betegség elleni védekezés a kullancsok távol tartásával lehetséges. A kutyababeziózis emberre nem veszélyes.

A Lyme-kór változó hosszúságú lappangási idő után hirtelen kezdődő sántasággal, végtagfájdalmakkal jelentkezik, amelyek hullámzó súlyosságúak lehetnek. Heveny esetben láz, étvágytalanság, nyirokcsomó-duzzanat kíséri. Ismert szívizom-elhalásos és agyvelő-vagy ideggyulladásos formája is. A kórhatározás alapja a kórelőzmény (kullancs), a tünetek és a vérsavó laboratóriumi vizsgálata. A kezelés kb. kéthetes. A vírusos agyvelőgyulladástól – mint következménytől – a kutyáknál nem kell tartani.

A megelőzés lehetősége a kullancsok távol tartása. A betegség kutyáról emberre való terjedésétől nem kell tartani.

A kullancsosság elleni védekezés lehet gyógyszeres, amely nem veszélytelen. Alkalmazhatók a megfelelő hatóanyagot tartalmazó nyakörvek, amelyek állatkereskedésekben, állatorvosi gyógyszertárakban kaphatók. Figyelni kell arra, hogy a védettség csak a nyakörv dobozán föltüntetett időre szól, nem százszázalékos és hogy a hatóanyag fürdés közben kiázik belőle. A jó nyakörv mellett is elengedhetetlen azonban a kutyák rendszeres átvizsgálása. A kullancsok a kutya bármely testrészén megtapadhatnak, de legtöbbször a fejen, a nyakon és a törzs oldalán találjuk őket. Borsnyi-babszemnyi barnás képletek, amiket el kell távolítani. Érdemes minden zsíros anyag rákenése nélkül ujjbeggyel a potrohukat körbe-körbe forgatni. A nagyobbak hamarabb, a kisebbek valamivel több idő után kiesnek. A kiszedett kullancsot el kell pusztítani! Mivel a kullancsok a bőrön való megtapadásuk után nem azonnal kezdenek táplálkozni, néhány órán belül állatunk fertőződésének veszélye nélkül kiszedhetjük őket. A megtapadás helyén múló duzzanat maradhat.

 

Allergia                 

Az allergia bármikor kialakulhat, akár idősebb állaton is megjelenhetnek allergiás tünetek. Egyes allergiatípusok azonban többnyire jellegzetes életkorban jelentkeznek, léteznek allergiás betegségekre az átlagosnál hajlamosabb fajták, és a fajtákon belül érzékenyebb vonalak, családok. Bár az allergia nem öröklődő bántalom, az allergiára való hajlam nagyon is az lehet. Általános tapasztalat, hogy a valamilyen anyaggal szemben túlérzékeny szervezetben könnyebben alakul ki hasonló reakció más anyagokkal szemben is.

 

Allergiás reakció következhet be samponok, egyéb kozmetikumok, műszálas textíliák, vegyszerek, tisztítószerek, ritkán külsőleg alkalmazott gyógyszerek hatására. Az allergia kialakulhat a légzőszerveken át a szervezetbe került allergének miatt, de étel miatt is. Az allergiás tünetek bőrpír, erős vakarózás.

Van, hogy riasztó gyorsasággal, néhány perccel vagy akár néhány másodperccel az antigénnek a szervezetbe való bejutása után, drámai tünetek jelentkeznek. Ilyenek pl. az oltások utáni, vérátömlesztést, gyógyszerbeadást vagy darázscsípést követő reakciók. Az állat nyugtalan lesz, fullad, légzési nehézsége támad, testszerte csalánkiütések (foltokban szőrborzolódás, kiemelkedő, viszkető göbök) jelennek meg. Ha a kutya ilyen tüneteket produkál, azonnal orvoshoz kell vinni. Ha a kutyánál gyógyszerbeadás vagy védőoltás után túlérzékenységi reakció lép fel, később minden esetben fel kell hívni a kezelő állatorvos figyelmét erre! Megfelelő kezelés esetén a heves tünetek néhány órán belül eltűnnek.

 

A légúti eredetű allergiák esetében a tünetek jellegzetesen szezonálisak, azaz az évnek meghatározott szakaszában (általában a tavaszi-nyári hónapokban) rendszeresen jelentkeznek. Kivétel ez alól a háziporatka iránti érzékenység, amikor a tünetek állandósulnak. Legtöbbször folyton vakaródzik a kutya, egyes állatokon a szemek és a száj környékén, a nyakon vagy a fülek belső felületén bőrpír, pörkkel fedett kisebb-nagyobb göbök, illetve a vakarózás okozta másodlagos sebek keletkeznek. Felléphetnek légzőszervi és szemtünetek (savós orrfolyás, tüsszögés, könnyezés) is. A gyógyszeres kezelésre a kutya szinte mindig jól reagál, de annak kiürülése után a tünetek gyorsan visszatérnek.

 

Az étallergiák legjellemzőbb tünete a heves vakarózás. A kutya legtöbbször a fejét vakarja, ritkább esetben az egész testét is, bőrjelenségek (bőrpír, kiütések, hámlás) viszonylag ritkán kísérik. Még ritkábban észlelhetők emésztőszervi tünetek (általában hasmenés). Ételallergia esetén az állatorvos segítségével meg kell találni a megfelelő diétát.

Speciális eset a kutyák bolhaekcémája. A bolha vérszívása során szájszervéből kis mennyiségű nyál jut a kutya bőrébe. A nyálban bőségesen találhatók fehérjék. Néhány bolhacsípés elegendő ahhoz, hogy az állaton megjelenjenek az allergiás tünetek. Ezek: a kutya erősen vakarózik, többnyire a faroktövét rágja, ahol kezdetben csak a szőr csapzottsága látszik, később kiterjedt nedvező, sárgás gennyes váladékkal fedett elváltozás alakul ki. Hasonló foltok megjelenhetnek a pofán is. A gennyesedés ebben az esetben másodlagos folyamat, a sérült bőrfelületen elszaporodó baktériumok okozzák. A kezelés legfontosabb eleme az allergén hatás megszüntetése, vagyis a teljes bolhátlanítás és a bolhamentesség folyamatos fenntartása. A kialakult ekcémát részben helyileg (fertőtlenítő lemosással), részben gyulladáscsökkentőkkel, antibiotikummal kezeli az állatorvos.

 

A Harder-mirigy előreesés

Gyakori szemészeti panasz, amikor a harmadik szemhéj mögül, a kutya nagyságától függően, borsónyitól egészen ujjbegynyi nagyságúig terjedő képlet türemkedik elő. Oka a harmadik szemhéj belső felületén a pislogóporcon található nyiroktüszők gyulladása és ödémás duzzanata. Érdekes, hogy ez a kitüremkedés nem fájdalmas és általában nem is viszket. Ilyenkor a pislogóporc alapján elhelyezkedő úgynevezett Harder-féle mirigy sokszorosára megnagyobbodik, és a pislogóhártya belső felületéről, annak szabad széle mögül előtüremkedik. A rátelepedő szennyeződések és baktériumok miatt kötőhártya-gyulladást okozhat.

Az esetek nagy részénél konzervatív terápia (szemkenőcs vagy szemcseppek alkalmazása) nem eredményes, így sebészi megoldást kell választani.
A műtétek utáni szövődmény ritka, de előfordulhat. Nem törvényszerű a másik oldal megbetegedése sem. Az utókezelés két hétig tart. Ezalatt rendszeresen szemkenőccsel kell kezelni az operált szemet
.

 

A fogváltás      

Gyakran előfordul, hogy a maradandó fogak kinőnek, de a nekik megfelelő tejfogak a szájüregben maradnak.

A bentmaradt tejfogak károsíthatják (fogkőképzodéssel) a maradandó fogazatot, növekedésüket rossz irányba terelhetik. Zavarhatják a kutyát a táplálék felvételében, illetve a fogak közé szoruló ételmaradék kellemetlen, bűzös szájszagot eredményezhet. Figyeljük négy és hat hónapos kor között a kutyánk fogazatát. Vigyázzunk, mert körülbelül a tejfogak egyharmada látható, míg kétharmaduk a fogmederbe ágyazottan gyökérrel ellátott. Kihúzásuk nem oldható meg házilag, szakorvoshoz kell fordulni

 

Rosszullét utazáskor    

Az autó többé-kevésbé ritmikus, vertikális haladása közben az úgynevezett belső fülben levő folyadék a mozgástól hullámzani kezd. Ehhez hozzájárul az autó-kipufogógázoknak a szaga és a vizuális izgalom. Ez a kutyánál rosszullétet okozhat. A problémát nem lehet megoldani egy ablak kinyitásával, így csak huzatot kaphat a kutya, ami kötőhártya-gyulladást okozhat.

Ha a kutyát rendszeresen akarjuk gépkocsin szállítani, ajánlatos a szisztematikus tréning. Először kezdjük rövid utak megtételével, amelyeket lassan és állandóan meghosszabbítunk. Ha hosszabb út előtt állunk vagy csak ritkán autóztatjuk kutyánkat, akkor igénybe vehetjük a rendelkezésünkre álló megfelelő gyógyszereket. A legjobb, ha kúp formájában adjuk be a kutyának az indulás előtt egy-két órával. Az ilyen, speciálisan állatok számára készített gyógyszerekről az állatorvosnál lehet tájékoztatást kapni. Az ilyen jellegű kezelés azonban semmi esetre sem lehet tartós, tehát nem szabad arra felhasználni, hogy kutyánkat naponta sétálni vigyük az autóval.

Megelőzésképpen legjobb, ha a kutyának az autóút előtt 2 és fél, 3 órával korábban már nem adunk enni, így hányás esetén legfeljebb csak vizet és slejmet okádhat. Az autós edzés elején pedig ne vezessünk túl gyorsan, és ne válasszunk buckás, kanyargós utakat.

És amit a lányoknak tudni kell…    

A nőstény kutyák ivari működése ciklikus. Normális esetben évente kétszer kerülnek ivarilag aktív állapotba, csak ilyenkor vemhesülhetnek. A petefészkekben lévő petesejtek megérlelődnek, hormontermelésük révén megindítják azt a hormonális mechanizmust, ami a méh falát alkalmassá teszi az embrió megtelepedésére, a méhnyakat pedig megnyitja. A tüzelés 3 hétig tart. Az első harmadban általában erős vérzéssel jár. Átlagosan a 9-14. nap között termékenyíthetők. Ebben a fázisban már csökken a vérzés mennyisége, majd a harmadik harmad végére teljesen meg kell szűnjön. A tüzelés befejeztével a méhnyak újra bezáródik.

 

A nem kívánt vemhesség elkerülésére többféle alternatíva jöhet számításba. Rövidebb távon használhatók különböző kutyáknak kifejlesztett fogamzásgátló készítmények, amelyek tartós adagolása hormonálisan gátolja a petefészkek működését. (Nem alkalmasak az emberi fogamzásgátlók, mivel nem kívánt mellékhatások szinte minden esetben jelentkeznek a kutyáknál történő alkalmazás során.) Az adagolás befejeztével a hormonális ciklus újra beindul, és akár a legelső tüzelés alkalmával a szuka vemhesíthető.

 

Azoknál az eseteknél, amikor a méh valamilyen rendellenesség hatására (amelynek hátterében lehet abnormális hormontermelés, nem kívánt vemhesség megszakítása vagy a tüzelés alatt a megnyílt méhnyakon keresztül bakteriális fertőződés stb.) gyulladásos lesz, kezelésre szorul. A nyílt méhnyakkal járó eseteket a tulajdonosok a rendellenes váladék ürüléséről vehetik észre. Más esetekben az egyetlen, laikus számára intő jel, a kiskutya megváltozott viselkedésén kívül, a feltűnően megnövekedett vízfogyasztása. Hónapokig elhúzódhat a tüzeléskor megnyílt, majd újra záródott méhnyakon keresztül történt fertőződés, vagy a normális ivari ciklus elhúzódása miatt gondolnunk kell az esetleges hormonális rendellenesség miatt kialakult méhgyulladás lehetőségére.

 

Ha a kutyatulajdonos úgy dönt, hogy kutyáját ivartalanítja, azt két tüzelés közötti nyugalmi periódusban kell elvégeztetni. Erről az állatorvossal konzultálni kell. A szakszerűen végrehajtott műtét nem változtatja meg az állat jellemét vagy tulajdonságait, nem feltétlenül vezet kóros elhízáshoz, ez csak és kizárólag az ésszerű táplálás függvénye. Utána viszont megszűnnek a további tüzelések, nem kell tartanunk a nem kívánt szaporulattól, és a környékbeli kan kutyák sem fognak kitartóan udvarolni.

 

 

 

 

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

 

 

ujdonsagainkbc724

 

 

Segíts Te is:

 

 

 

 Új oldalunk:

 

 

Új blogokat indítottunk:

 

 

 

és teljesen felújítottuk a cseréinket bemutató oldalunkat!

 

 

 

 

 

Regisztrálj toplistánkra 

 


Csibe és Babuci toplistája

 

 

 

 

 

Új barátunk:

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Szavazz az oldalunkra:

 

 
G-Mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Naptár
2024. Március
HKSCPSV
26
27
28
29
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Vendégkönyv

Ha az alábbi képre

kattintasz:

 

belelapozhatsz  -

és bele is írhatsz -

a VENDÉGKÖNYV-be.

vku79270

Itt AJÁNLHATOD a honlapod:

1153015069

itt kérhetsz CSERÉT:

5573f046eb6517ac_o

 

itt pedig kérheted, hogy

SZAVAZZUNK Rád!

3020

 

 
Óra
 
Számláló
Indulás: 2006-07-20
 
Lezárt szavazások
Lezárt szavazások
 
 
Animációk
 
Érdekességek
 
Heti ajánlatunk

 


 
Horoszkóp
 
 00000028

 

Köszönjük a barátságotokat! Mindig várjuk a látogatásotokat! Mindez nagyon fontos nekünk!
 
 

1195142262

 
Lezárt pályázatok
 

A hónap

képe pályázat!

 

 

Téma

ÜNNEPI KÉPEK

Kattints a szívecskére és tegyél fel képet kutyusod egy ünnepi pillanatáról!  

Határidő: 2010. március 15.

Kattints a képre,

és szavazz.

 

 

Bécsi keringő

 

Most nincs szavazás.

 
A hónap képe

 

Az Ilyen vol - ilyen lett

verseny győztesei:

 

I. helyezett 

 

Berci (2)

 

BERCI

 

II. helyezett (osztott)

 

Maci (2)

 

Kevin (2)
 

MACI ÉS KEVIN

 

III. helyezett

 

Mazsi (2)

  MAZSI

 
Fotópályázat
 
A hét képe

Kattints és láthatod

nagyobb méretben.

 

 

Repülök!!!!!

 

 

 
Névnapok
 
 
A hét látogatója

A héten ...

 

a legtöbbször járt

nálunk:

 

 

szonja3

 

Szonja

 

 

 
Magyarország időjárása
A részletekért klikk a képre.
 
Budapest most
 
Szerkeszt
Legyen ez a kezdölapom!
 
Lapozó
Webstyle produced NavBar hitetlenhomepage
 
Segítő kezek

Kattints a macira,

és megismerheted

azokat az oldalakat,

amelyek

segítségünkre

voltak

a szerkesztésben!

 

 

 
Cursor
 

Kattints a képre,

és megismerheted

azokat az

oldalakat,

amelyeken

más kutyafajtákkal

találkozhatsz.

 

 
Scroll
 
Barátaink blogjai

 

Napsi blogja:

Luna blogja:

Isabo blogja:

Amcsi blogja:

 

 
Frissítés
 

Ugye hasonlítunk egymásra?

 
Impresszum

Tartalom:

© csibe-babuci.gportal.hu

Fejléc:

© good-site.gportal.hu

Nyitókép a főoldalon:

© beagle2.try.hu

© ritakinyo

Írj nekünk kép a főoldalon:

© kutymacs.gportal.hu

Welcome-, Újdonságaink-,

Vendégkönyv kép:

©beagle2.try.hu

Barátság oldala kép:

©manodog.gportal.hu

Csillagszórós kép és

bűvös kocka:

©vinci.gportal.hu

Csillogó zárókép bal

oldalon:

© szofikutyus.gportal.hu

 

 
Tartalom-őr
 

762164119nelopj

Ha valamit el szeretnél

vinni, jelezd, és beteszem

a vendégkönyvedbe.

 

00000069

          Napsitól

 
Bannerünk

Ha tetszettünk,

kérünk,

tedd ki

az oldaladra!

 

csibebabuci

csibebabuci9f1d2

 

  

csibefejlec25

csibefejlec

 
Más oldalaink buttonjai

 

A főoldal kisegítő oldala

 

Fejlec

 Cicás oldalunk

csibebabucikg3

A barátság oldala

Daisyfejbarat

kutyika

Heti tíz sor a kutyákról

Csibe és Babuci képes portálja

csibebaba

Csibe és Babuci linkgyűjteménye

Állatvédő oldalunk

fejlecuj2

csibefejlec25sz1

Közös könyvünk Veletek

csibebabafej_blacky

Karácsonyi oldalunk

fejleckar

Húsvéti oldalunk

 Halloween

 

Zsanka és Panka

Kutyakarnevál

Macis oldalunk

 

Meseoldalunk

 

Meseszobánk

 
Blogjaink

 
Sutyi és Tücsök emléke

bukf2_2

captionit031437I661Si

SutyiTucsi2

rozsa-008

 

 Csibe

 

DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!    *****    Regisztrálj még ma és 5.333 Ft kedvezményt kapsz az AMWAY termékeibõl! Januári leárazások! Amway termékek elérhetõ áron!    *****    Sokan elmentek a Paradox Live mellett, pedig könnyen lehet, hogy egy kiváló animét hagytak ki. Olvasd el, miért.